RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bangladeshs statsminister mener valget var legitimt

Sist oppdatert:
Dhaka (NTB-AFP-DPA): Bangladeshs statsminister sier at det boikottede valget søndag var rettferdig. Hun gir opposisjonen i landet skylden for den omfattende volden på valgdagen.

Statsminister Sheikh Hasinas parti, Awami-ligaen, vant søndag parlamentsvalget overlegent. Både det største opposisjonspartiet, nasjonalistpartiet BNP, og rundt 20 andre partier boikottet valget.

Hasina, som er datteren til frigjøringshelten og landets første president Sheikh Mujibur Rahman, anklaget mandag BNP for å gjøre en tabbe ved å boikotte valget.

- Jeg har tilbudt opposisjonen å dele makten. Jeg har gjort det jeg kan, men de har ikke svart. Hvis de tar initiativ til snakke med oss, må de legge denne terrorvirksomheten bak seg. Det de gjør tar livet av mennesker, de dreper politifolk og uskyldige, sa statsministeren mandag.

Valget var det voldeligste i landet siden Bangladesh ble uavhengig fra Pakistan i 1971. Minst 26 mennesker ble drept, og over 600 valglokaler ble angrepet av opposisjonens tilhengere. De fleste av de drepte ble skutt av politiet.

Det var liten tvil om utfallet av valget, ettersom 153 kandidater knyttet til Awami-ligaen sto uten motkandidat. Regjeringspartiet vant til sammen 232 av de 300 mandatene i nasjonalforsamlingen som var på ordinært valg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere