RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bank beskyldes for ulovlige Iran-transaksjoner

New York (NTB-AFP-Reuters): Amerikanske myndigheter beskylder banken Standard Chartered for å ha skjult transaksjoner med Iran tilsvarende 1,5 billioner kroner.

I så fall har den britiske storbanken handlet i strid med amerikansk lov og USAs sanksjoner mot Iran.

Finansmyndighetene i New York truet mandag med å frata Standard Chartered lisensen som kreves for å drive bankvirksomhet i byen. Det ville vært et hardt slag for finansgiganten, som i praksis ville blitt utestengt fra det amerikanske bankmarkedet.

De omstridte transaksjonene fant sted over en periode på nesten ti år og var i hovedsak knyttet til iranske banker, ifølge New York State Department of Financial Services, som kritiserer det britiske selskapet i harde ordelag.

- Transaksjonene gjorde det amerikanske finanssystemet sårbart for terrorister, våpenhandlere, narkobaroner og korrupte regimer, heter det i en uttalelse fra finansmyndighetene.

Den britiske storbanken avviser de mest alvorlige anklagene til de amerikanske finansmyndighetene. Transaksjonene som var i strid med regelverket, beløp seg kun til 14 millioner dollar, ifølge Standard Chartered. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere