RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bank kjøper kjendisklinikker

Sist oppdatert:
Den nederlandske bankgrupperingen ABN Amro har noe overraskende blitt eier av den britiske klinikkjeden Priory Group, som er mest kjent for på hjelpe kjendiser med rusproblemer
ABN Amro gir 1,5 milliarder dollar for klinikkjeden, inkludert overtatt gjeld.

Priory Group eier også eiendommene tilknyttet sine klinikker, og interessen har vært store fra en rekke bydere, både eiendomsselskaper , private investeringsselskaper til rene spekulative investorer, opplyser en kilde nært salget til Reuters i dag.

Blant de britiske kjendisene som har vært innom Priorys klinikker er Rolling Stones-stjernen Ronnie Wood og toppmodellen Kate Moss.

Selgerne av kjeden er investeringsselskapet Doughty Hanson, som nå innkasserer en meget hyggelig gevinst etter å ha startet salgsprosessen i mai. De fikk ut fem ganger innsatsen på salget.

Nederlands største bankkonsern, ABN Amro begrunner kjøpet med at det er i tråd med deres strategi for kjøp av godt posisjonert vekstselskaper som har store behov for investeringsbanktjenester.

Priory omfatter 1.700 sykehussenger i Storbritannia fordelt på 40 sykehus, pleiehjem og spesialistklinikker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere