RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bank kjøper seg opp i aviser

Sist oppdatert:
Sparebanken Vest kjøper seg opp i både Bergens tidende og Bergensavisen
Sparebanken Vest er blitt ny aksjonær i konsernet Bergens Tidende AS. Samtidig er det inngått en avtale mellom Sparebanken Vest og konsernet Bergensavisen AS om at banken deltar i en rettet emisjon januar 2004, der Sparebanken Vest vil bidra med inntil fem millioner kroner, ifølge en pressemelding fra banken.

Sparebanken Vest har kjøpt 9,62 prosent av aksjene i Bergens Tidende. Kjøpesummen er på 310 kroner per aksje, noe som gir en totalsum på 46,5 millioner kroner.

Emisjonsbeløpet Sparebanken Vest foreløpig har garantert overfor Bergensavisen vil tilsvare i størrelsesorden fra 5 til 9,9 prosents eierandel. Forhandlinger på nyåret vil avklare eksakt eierandel.

- Sparebanken Vest ser det som vesentlig at vi har flere store aviser i vårt nedslagsfelt. Det er videre viktig for Sparebanken Vest å bidra til å opprettholde en fri og uavhengig regional presse, og ta del i og få kunnskap om utviklingen innen nye medier, heter det i meldingen.

BA eies 79,6 prosent av A-pressen ASA, Frank Mohn AS eier 20 prosent, mens det overskytende er eiet av lokale aksjonærer.

- Intensjonen er at Sparebanken Vest går inn gjennom en rettet emisjon. Emisjonskurs og eierandel blir dog et forhandlingsspørsmål, heter det.

Bergens Tidende eiersituasjon er preget av tre store, - Orkla Media med 28,5 prosent, Schibsted med 24,3 prosent og Nya WermlandsTidningens AB med 20 prosent.

Sparebanken Vest blir fjerde største eier med aksjeposten på 9,6 prosent. Femte største aksjepost er kontrollert av Vital Forsikring med 7,9 prosent.

- Begge investeringene er langsiktig og strategisk begrunnet, heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere