RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bankene følger opp Norges Banks kutt

Sist oppdatert:
De norske bankene følger nå opp dagens rentekutt fra Norges Bank, og varsler kutt i utlåns- og innskuddsrentene. Her er bankene som var var kjappest med å varsle kutt
Klokken 14 i dag var det klart at Norges Bank tok skrittet fullt ut og kuttet utlånsrenten til bankene, den såkalte foliorenten, med et prosentpoeng. Foliorenten er nå på 3 prosent, og forretningsbankene og sparebankene følger i ettermiddag opp med kutt overfor sine kunder.

Storbanken DnB varsler at de kutter ett prosentpoeng i sine boliglånsrenter innenfor 80 prosent av lånetakst. Boliglånsrenten for lån innefor 60 prosent av takst vil heretter være på 4,05 prosent nominelt, og 4,19 prosent i effektiv rente. Eksisterende kunder vil få renten kuttet medvirkning fra 24. september.

De kutter samtidig innskuddsrentene, men lovet tidligere denne uken at ingen innskuddsrenter skulle falle under 0,25 prosent.

Sparebanken Midt-Norge var raskest ute med å varsle kutt i renten i ettermiddag. De setter ned utlåns- og innskuddsrentene med inntil et prosentpoeng. For eksisterende lån vil kutte bli effektivt 18. september.

I begge banker vil nye kunder kunne nytt av de nye rentesatsene umiddelbart.

Storebrand Bank setter også ned boliglånsrenten med 1 prosentpoeng. Laveste nominelle rente for nye boliglån på 1 million kroner innenfor 60 prosent av takst blir etter endringen 4,05 prosent.

Endringene på innskudd og eksisterende boliglån trer i kraft fra og med 12. september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere