RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bankene gjenåpnet på Kypros

Sist oppdatert:
Nikosia (NTB-AFP): Køene var ikke så lange og uregjerlige som fryktet da bankene på Kypros åpnet dørene igjen torsdag etter tolv dager stengning på grunn av frykt for kapitalflukt.

Før bankene åpnet innførte myndighetene strenge reguleringer for å hindre at landet tømmes for penger som følge av avtalen mellom EU og Kypros for å løse bankkrisen.

Det var mindre køer og folk ventet tålmodig utenfor bankfilialer i sentrum av Nikosia da dørene ble åpnet klokka 12. Noen steder der de ikke åpnet presis på minuttet, hamret sinte kunder på dørene for å slippe inn, men stort sett var det rolig i køene.

- Vi ber om tålmodighet. Vi skal gjøre vårt beste og alt vi kan for å betjene dere, sa en filialsjef i sentrum av Nikosia til en kø på rundt 60 mennesker før han slapp dem inn.

Bankene er åpne til klokka 18, men det er innført strenge restriksjoner på hvilke transaksjoner som er mulig. Blant annet kan folk ikke ta ut mer enn 300 euro per dag, og det er foreløpig ikke mulig å heve sjekker.

Det er innført en grense på 1.000 euro reisende kan ta ut av landet, og det blir en øvre grense på 5.000 euro i kredittkorbruk i utlandet per måned. Pengeoverføringer til utlandet er også forbudt inntil videre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere