Bankene tror på norsk pelsdyrbransje

Oslo (NTB): Bankene låner ut like mye penger til pelsdyrnæringen som før, til tross for flere partier ønsker å nedlegge næringen.

- Det er ikke noe vanskeligere å få lån til pelsdyrnæringen enn før selv om politikerne truer med avvikling, sier Arild Halvorsen i Norsk Pelsdyralslag til Nationen.

Halvorsen har ingen tro på avvikling av de i dag nærmere 350 pelsdyranleggene i landet og sier næringens kontakt med bankene er god.

Bjarne Rysstad, informasjonssjef i Gjensidige, sier det ikke er noen grunn til å behandle pelsdyroppdretterne annerledes enn andre næringsdrivende så lenge det de gjør er tillatt av norske lover.

- Vi forholder oss kun til gjeldende politikk, lover og regler. Det er verken vår rolle eller oppgave å gjøre noe for å forhindre næringen. Vi forholder oss til at pelsdyroppdrett er en vanlig ordinær virksomhet. Da kan vi forsikre og finansiere virksomheten under vanlige retningslinjer, sier han.

De siste to årene har 17 nye produsenter av pelsdyr startet opp i Norge. Pelsdyralslaget regner med at det vil dukke opp ytterligere 10 til 20 flere det neste året. Investeringen de siste årene har vært på drøye 100 millioner kroner, med lån hovedsakelig utstedt av Fokus Bank og DNB, opplyser næringen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.