RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bankene tusket til seg rentekuttet

Sist oppdatert:
Bankene har ikke fullt ut fulgt opp Norges banks rentekutt overfor sine lånekunder, og har beholdt en del av nedgangen selv. Det viser en fersk undersøkelse
En stikkprøvekontroll foretatt av Forbrukerrådet viser at bankenes rentekutt på utlån ligger i størrelsesorden 0,35 til 0,5 prosentpoeng, og dermed er det mye som taler for at bankene har sørget for å opprettholde sin rentemargin – og således også inntjeningen.

Norges Bank kuttet 18. september sin styringsrente, den såkalte foliorenten, fra 3,0 til 2,5 prosent.

Mange banker var raskt ute med å annonsere kutt, men den nye undersøkelsen viser altså at ikke alle har fulgt helt opp.

Forbrukerrådet melder ellers at det i liten grad ser ut som bankene har økt sine gebyrer for å kompensere for lav rente. Dette fordi renten på innskudd i mange tilfeller ikke kan kuttes særlig mye, da den er null eller svært nær null.

- Forbrukerrådet mener prinsipielt at den enkelte kunde skal få nyte godt av hele sentralbankens reduksjon i styringsrenten, og rådet oppfatter det som sterkt beklagelig at bankene på denne måten opprettholder sin allerede gode inntjening, heter det i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere