RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bankenes lønnsomhet øker

Oslo (NTB): Lønnsomheten øker i tre av landets største banker fordi de tar seg bedre betalt for boliglån, samtidig som de betaler mindre for å hente inn penger. Forbrukerrådet mener den økte inntjeningen skyldes for lite konkurranse.

Nordea og Handelsbanken meldte onsdag om bedre inntjening på bankvirksomheten i Norge. DNB kan også vise til sterk vekst. Veksten skyldes nesten utelukkende bedre fortjeneste på utlån og innskudd, skriver Dagens Næringsliv.

Kredittanalytiker Pål Ringholm i Swedbank First Securities mener bankene knapt noen gang tidligere har tatt seg så godt betalt for vanlige banktjenester som nå.

- Bankene kan ha en rettskaffen grunn til å øke fortjenesten fordi de må sette til side mer kapital og forberede seg på et strengere regelverk. Men nå er den blitt så god at det ikke er grunn til å holde igjen på kredittveksten, særlig til boliglån, sier Ringholm.

Forbrukerrådet mener økt konkurranse er det som trengs.

- Høye marginer skyldes manglende konkurranse i bankmarkedet, mener fagdirektør for finans i Forbrukerrådet, Jorge Jensen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere