RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Banker fordommer med homohumor

Sist oppdatert:
På kunstutstillingen En annen dans må du bokstavelig talt ut av skapet for å komme inn.

(YEYE): En kjærlighetshistorie om homofili er det prosjektleder Mona Holm vil formidle i utstillingen som åpner lørdag.

(...) Vi vil ha mest mulig åpenhet rundt temaet homofili og en større aksept

En annen dans
Lørdag 24. mai åpner utstillingen En annen dans på Kvinnemuseet i Kongsvinger. Prosjektleder Mona Holm vil nå ut til et stort publikum, men satser først og fremst på de unge.

Les også
Slik åpner du skapdøren

Brantenberg og Friele kommer
Forfatter Gerd Brantenberg som lenge har engasjert seg i saker for homofile vil åpne utstillingen, også Karen-Christine eller «Kim» Friele som hun er mest kjent som vil være til stede å holde et innlegg, sier Holm. Friele har i flere år kjempet for homofiles rettigheter.

Større aksept og mindre fordommer
- Vi vet at det er en del fordommer ute og går og målet vårt er å fjerne mange av disse. Det vil vi gjøre ved å informere og komme med en del fakta, vi vil ha mest mulig åpenhet rundt temaet homofili og en større aksept, sier Holm.

Morsomt, kunstnerisk og lærerikt
- Vi skal prøve å nå de unge ved å ha en lærerik og morsom utstilling, det å spille på humor er veldig viktig for oss, utstillingen har også et kunstnerisk preg med flere overraskelser. Her er det mye å utforske og det er en utstilling som kan få deg til å bli mye lenger enn du kanskje hadde trodd på forhånd, forteller Holm.

- For å komme inn i utstillingen må du gå gjennom et skap og inni dette skapet vil du kanskje oppdage nye sider ved deg selv, sier Holm. Da er det opp til deg om du tør du ta steget ut på den andre siden?

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere