*Nettavisen* Nyheter.

Banket med balltre på skolen

Foto: Ivar Værnesbranden (Stjørdalens Blad)

Forteller om grov mobbing på skolen

- Jeg har hørt barna fortelle om elever som får juling, som får ødelagt klær, eller som ringer hjem, storgråter i telefonen og sier at «jeg vil ikke på skolen mer». Episodene er ganske mange, sier Liv Irene Krogstadnes, skriver Stjørdalens Blad.

Juling
- Jeg har vi opplevd at barna har blitt slått med balltre, andre barn får juling. Etter at en elev i fjor prøvde å kvele sønnen min, så jeg såpass alvorlig på det at jeg anmeldte episoden. Politiet henla saken fordi de det gjaldt, var for små. Situasjonen har nå blitt slik at jeg frykter for sikkerheten for både barn og lærere, sier hun.

- Mener du det er barn som rett og slett er utrygge på skolen?

- Ja.

Respekt

Hun er oppgitt over det hun mener er elevers manglende respekt for andre. Hun mener det er avgjørende å få barna til å skjønne at det de gjør mot hverandre, kan få katastrofale følger. Mobbing kan rett og slett ødelegge psyken for enkelte.

- Jeg tror skolen prøver, lærerne prøver. Jeg tror lærerne må reagere likt, og at uakseptabel oppførsel får konsekvenser. Så må også vi foreldre bli flinkere til å varsle skolen når vi får høre noe. Dette er ikke skolens ansvar alene. Skole og foreldre har et felles ansvar. Skole og foreldre må samarbeide tettere, og vi foreldre må også bli flinkere til å snakke sammen oss imellom, mener hun.

Vanskelig
Hun klar over at dette ikke er noen enkel sak å løse. Mobberne kan også ha sine problemer som de sliter med.

- Samtidig ser jeg at det også gjør noe med barn som opplever og er vitne til at andre blir plaget. Jeg tror det er tøft å være elev ved Meråker skole.

- Tror du det er verre her enn andre steder?

- Nei. Jeg hører om ting også på andre skoler. Jeg tror ikke det er verre her i Meråker enn andre steder, sier Liv Irene Krogstadnes.

Les flere saker fra Stjørdalens Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag