RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Banket opp politihund

Sist oppdatert:
Men retten syntes det var forståelig og frifant ham.

(iBergen.no) Mannen fikk den rutinerte politihunden etter seg da han ble tatt på fersken i et innbrudd. Politiet ble tilkalt til et pågående innbrudd i mai 2007 og kom akkurat tidsnok til å selv bli øyenvitner til at mannen forsøkte å bryte seg inn i boligen i Bergen sentrum .

- Ta mannen
Da 29-åringen oppdaget politiet, la han på sprang. Patruljen opptok jakten sammen med en politihund. Etter en kort jakt, ropte politibetjenten at tyven skulle stoppe, ellers ville han sende hunden på ham. 29-åringen fortsatte likevel flukten, og politimannen slapp løs hunden med kommandoen «ta mannen».

Snart hadde hunden tatt igjen innbruddstyven og bet seg fast i ham. Forskrekket begynte mannen å slå og sparke hunden både i hodet og kroppen. Hunden slapp først taket da politibetjenten nådde fram til dem. Mens han var i ferd med å bli iført håndjern, fortsatte 29-åringen å sparke hunden som lå på bakken og voktet mannen.

I retten fortalte 29-åringen at han fikk «fullstendig panikk» da hunden angrep. Han husket å ha slått hunden, men mente seg ikke straffskyldig ettersom han veivet og sparket rundt seg i panikk.

Panikk og redsel
Det sa retten seg enig i. For 29-åringen var tiltalt for å ha forsøkt å hindre en tjenestemann å utføre sitt arbeid ved å benytte vold, noe retten mente var feil.

«På bakgrunn av tiltaltes forklaring og omstendighetene i saken, finner retten at det ikke kan utelukkes at tiltalte handlet i en akutt forvirringssituasjon preget av panikk og redsel som følge av hundeangrepet.» heter det i dommen.

Han ble dermed frifunnet for hundevolden. Imidlertid ble han dømt for flere andre forhold, blant annet innbruddet han ble tatt på fersken i. Straffen ble betinget fengsel i 20 dager.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere