Banket prostituert - slapp fengsel

Foto: Ørjan Nilsson

Istedet fikk den skadde kvinnen 10.000 kroner mer i erstatning.

03.03.09 15:02

(iBergen.no) Horekunden ble i første rettsinstans dømt til ubetinget fengsel i seks måneder for den grove volden mot kvinnen, men i ankesaken nøyde lagmannsretten seg med samfunnsstraff.

Avtalte pris
De to møttes på «strøket» i Bergen sentrum en septembernatt 2007. Den 34 år gamle mannen kom fra en fest og var kraftig beruset da de ble enige om en pris for seksuelle tjenester.

Etter å ha gjennomført avtalen, forlot kvinnen ham ved Nykirken. Men 34-åringen mente hun ikke hadde holdt sin del av avtalen og kom løpende etter henne.

Slo hodet i murkant
Midt på gaten overfalte han henne og forlangte pengene tilbake. Etter å ha slått henne i bakken, slo han hodet hennes i en murkant til det svartnet for henne. Kvinnen ble reddet da hun utløste en voldsalarm.

I retten forklarte hun at hun fryktet for livet sitt. Volden resulterte i hjernerystelse og store blåmerker og hevelser. Lagmannsretten konkluderte at volden lett kunne blitt langt mer alvorlig enn det faktisk ble, og mente fengselsstraff i sju måneder var passende.

Angret
Men fordi den tidligere voldsdømte mannen i etterkant har gjort store endringer i livet sitt, valgte retten å istedet gi ham 200 timer samfunnsstraff.

«Ved valget av samfunnsstraff (...) er tiltaltes erkjennelse (...) samt hans klart uttrykte anger med endret atferdsmønster som konsekvens, reflektert ved straffutmålingen.» heter det i dommen.

Samtidig valgte retten å øke kvinnens erstatning. I Bergen tingrett ble hun tilkjent 20.000 kroner, mens lagmannsretten økte den til 30.000 kroner.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.