RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bankgigant i spill

Sist oppdatert:
Det kan gå mot en storfusjon innen finansnæringen når den svenske stat selger unna Nordea-aksjer.
Svenskenes salg av Nordea kan utløse gigantfusjoner innen finansnæringen. Den svenske staten har signalisert at de vil selge seg ut av den nordiske bankkjempen Nordea.

Nå varsler Nordea-sjef Christian Clausen at de vil overveie å kjøpe eller fusjonere med en annen bank. Arbeidet vil først starte når den svenske staten har solgt seg ut, sier Clausen i et intervju med Bloomberg News.

- Nordea er et levende bevis på at det er størrelse, skala og rekkevidde innen banksektoren, og at det derfor er klart at vi har konsolidering på radarskjermen. Det vil gi betydelige gevinster og vi er helt åpne for diskusjoner, selv om vårt hovedfokus er å gjennomføre vår egen strategi, sier Christian Clausen.

Tidligere har Clausen sagt at de vil vente til etter at strategiperioden de er inne i er avsluttet før de vil vurdere oppkjøp eller fusjoner. Den perioden vil løpe i tre til fire år, men nå åpner Nordea-toppen for at de kan vike noe bort fra denne holdningen.

Posten til den svenske staten utgjør 19 prosent av Nordea og banken mener det er viktig at kjøperen er ikke vil kommer til å dele opp posten og lempe den ut i markedet.

- Det er veldig viktig at investoren som kjøper regjeringens aksjer i Nordea, deler konsernets visjoner og støtter strategien, sier Nordea-sjefen.

Blant kandidatene som blir nevnt i en mulig fusjon er SEB, men også SBAB blir trukket frem. Både Nordea og Danske Bank har vist interesse for den svenske statens eierandel i SBAB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere