*Nettavisen* Nyheter.

Bankraner pågrepet i Stockholm

Foto: Jimmy Zettergren (TV4.se)

Flere timers gisseldrama midt i Sveriges hovedstad

02.07.10 16:00

Svensk politi fikk 11:30 melding om at en mann forsøkte å rane Handelsbanken på Østermalmstorg i Stockholm sentrum. Da politiet kom til stedet valgte mannen å bli i banken og nektet kunder og ansatte å slippe ut. Nesten tre timer senere stormet politiet banken og pågrep mannen. Dette melder Aftonbladet.se.

Gjerningsmannen ble ført ut av banken av fire politimenn og satt inn i en politibil, melder Aftonbladets reporter på stedet. Mannen er nå ført til Norrmalms politistasjon.

- Forvirret

Politiet ventet lenge med å storme banken, da de ikke anså situasjonen som farlig for menneskene inne i banken. Mannen ble aldri observert med skytevåpen, men skal ha viftet med en kjepp og truet personale, melder svensk TV4.

- Vi forsøkte å overtale han til å komme ut, men til slutt bestemte vi oss for å gå inn. Det ble brukt sjokkgranater for å distrahere raneren. Han er nå pågrepet, og ingen har kommet til skade, sier Kjell Lindgren, pressetalsmann hos Stockholmspolitiet til Aftonbladet.se.

Ranerens identitet er fortsatt ukjent.

- De som kom ut av banken kunne fortelle at raneren var en forvirret mann med én eller flere kjepper og en veske, forteller Aftonbladets reporter Johan Nordström.

Krevde fluktbil

Like før politiet stormet banken forsøkte raneren å kreve en fluktbil levert til banken. Da politiet stormet banken skal alle unntatt én person ha sluppet ut av banken, og denne siste personen ble ført ut av politiet rett før de tok med seg raneren.

Stemningen skal ha vært rolig og politiet hadde hele tiden godt innsyn til banken. Etter hvert som folk kom ut av banken ble de ført til et militærmuseum ved siden av banken, der politiet spurte dem ut om ranets forløp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.