Gå til sidens hovedinnhold

Bankraner tok flere gisler

En bankraner tok flere gisler under et ran utenfor Aten mandag. En mann holder flere mennesker som gisler i en bank utenfor Aten.

Alle gislene ble sluppet fri uten skader etter det mislykkede ransforsøket, opplyser greske myndigheter.

Mannen som skulle rane banken, og som hadde med seg både håndgranater og en pistol, overga seg til politiet mandag ettermiddag.

Gisseldramaet skjedde i en bank i havnebyen Piraeus, like utenfor Aten. Gisseltakeren hadde løslatt noen personer, men holdt fortsatt flere som gisler etter at politiet omringet banken. Bankranerne avfyrte flere skudd i været, men ingen ble skadd, opplyser politiet.

- Det er fire gisler i banken. Resten er løslatt, sa en høytstående politimann til Reuters da aksjonen gikk mot slutten.

Politiet sier det var tre personer som stormet banken National Bank of Greece ved tolvtiden mandag.

- To av dem ble arrestert under flukten, mens den tredje returnerte til banken og holdt mennesker som gisler, opplyste en talsmann for politiet.

Hendelsen var ikke uten dramatiske episoder. Under gisselaksjonen oppfordret den siste bankraneren politiet om å trekke seg tilbake, for deretter å bevege seg ut med fire gisler som skjold rundt seg. Selv om gisseltakeren truet med å bruke to håndgranater, mislyktes fluktforsøket og raneren tok seg inn i banken igjen.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken