*Nettavisen* Nyheter.

Banktyv stjal ikke penger

I nattens mulm og mørke knuste mannen et vindu og tok seg inn i bankfilialen. Men det var ikke penger han kom ut igjen med.

Utbyttet fra innbruddet ble isteden en gammel datamaskin og en prosjektor. Fredag tilsto han i sin 33. dom i Bergen tingrett.

39-åringen har i lengre tid slitt med rusmisbruk og ble i april i år løslatt fra fengsel, 26 dager før tiden. Tre måneder senere knuste han ruten til DnBs lokaler i Solheimsviken. Da han kom inn i banken var han fri til å forsyne seg av hva som helst, men kom likevel ut uten fem øre i lommene. Istedet falt han for en eldre pc og en prosjektor.

Tre dager senere knuste han nok en rute, denne gangen til Høyteknologisenteret på Danmarksplass. Også denne gangen var det eldre pc'er mannen røsket med seg. Senere samme dag forsynte han seg også med en sykkel.

Under rettssaken ga mannen en uforbeholden tilståelse og ba om å få en betinget dom fordi han forsøkte å bli rusfri. Men tingretten avslo denne henstillingen, spesielt siden han stadig syntes å gjøre nye innbrudd og heller ikke er i jobb eller under noen behandlingsopplegg.

Derimot må mannen i seks måneder og må betale DnB 18.000 kroner i erstatning for tingene de ble frastjålet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag