*Nettavisen* Nyheter.

Bånn gass døgnet rundt

Da Jan Erik Larssen flyttet hjemmefra følte moren at det var som å skru av en bryter. - Øresusen ble borte, ler Autofil- programlederen.

13.05.06 12:06

(SIDE2/LØRDAGSPRATEN): Jan Erik Larssen er kjent for sin latter og enorme energi.

Da han var liten ble han utredet for ADHD, men han hadde det ikke. Derimot fikk han beskjed om at hjertet hans banker for fort.

- Det banker unormalt fort. Jeg har høy hvilepuls.

Ler som en høne
Jan Erik forteller videre at moren hans ikke merket da søsknene flyttet ut.

- Men hun sa det var som om en bryter ble skrudd av da jeg flytett ut. Tinnitusen, øresusen, ble borte, sier Jan Erik og ler høyt. Latteren har blitt hans varemerke, men selv synes han at han ler som en høne.

- Jeg har en kompis som heter Leif. Han er høy, mørk og har dyp stemme. Når han ler slår han seg på låret og ler sånn, sier Jan Erik og illustrerer med engasjerte armer og en lys kvinnelatter.

- Når vi er på cafè sammen ser det jo ikke bra ut, fortsetter han.

Åpen gledesspreder
Vi har møtt den sprudlende NRK-programlederen på cafè like ved Karl Johan i Oslo. Å intervjue entusiastiske Jan Erik er ikke noe problem. Han snakker i vei uten stopp, med unntak av små skingrende latterkramper. Han forteller historier og er ikke redd for å utlevere seg selv. Det er vel kanskje derfor han aldri har søkt på en jobb heller, men at tilbudene kommer til ham.

Selv tror han det er fordi uansett hva han gjør så vil han ha det gøy og spre glede. Dessuten beskriver han seg selv som veldig strukturert, nesten autistisk, han gjør alltid det han skal tidssnok.

Tilbudt platekontrakt
Autofil-sjefen er ikke bare kjent som TV-programleder, men har blant annet gitt ut bok, «Brooom: mitt liv med bil», han skal dubbe en hovedrolle i den kommende animasjonsfilmen «Cars» og har faktisk også fått tilbud om platekontrakt.

- Jeg fikk tilbud om platekontrakt i går (mandag). Men jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg ler ennå. Jeg har ikke tid til å reise rundt på turnè, men å jobbe i studio er gøy.

Han gir oss singelen sin «Sommer’ er her igjen», som han håper kommer i salg i butikken. Han fniser av coveret og beskriver seg selv som en tysk bobilturist.

- Den er bra produsert. Det er kremen av musikere, men de hadde dødd om det kom ut, de har sagt: «ingen må få vite jeg er med».

Jan Erik gir deretter følgende oppskrift på en sommerhit: Den må være «catchy», teksten kan være hva som helst, refrenget må være lett å lære og det må være gode rytmer eller disco.

Skjult pensjonist
Overraskende nok liker Jan Erik å feriere som en 75-årig pensjonist- eller bli hjemme med kona uten at noen vet det. Hvert år har de to en ukes kjæresteferie uten sine to barn.

Da paret var på ferie i fjor falt stedet på Lake District i England, der de kunne nyte stillheten blant pensjonister og fin natur.

Men det beste Jan Erik vet er å få alle til å tro at de er på ferie og bare bli hjemme.

- Vi kan si vi skal til Barcelona. Så slår vi av telefonen, har en fet bil, drikker te på senga, spiser og sniker oss ut og handler. Etter en uke, når vi skulle ha kommet hjem, skrur vi på telefonen.

Tok utfordringen
Selv om Jan Erik snakker overraskende lite om biler, så måtte vi utfordre ham i en liten bil-quiz. (Riktig svar nederst på siden).

1.Hvor mange gram CO2 per kilometer slipper den nye Volkswagen Polo BlueMotion ut?

Jan Erik: - Aner ikke. Men dette er ikke et veldig Autofilt spørsmål. Vi er ikke så opptatt av forbruk, men mer av å ha det gøy, svarer han med et smil.

2. Hva er navnet på Toyotas luksusmodeller?

Jan Erik: Lexus

3. Når kom den første bilen til Norge?

Jan Erik: 1897

4. Hva betyr HEMI?

- Her svarte Jan Erik noe som vi (med lite bilkunnskaper) forstår som så og si et korrekt svar.

5. Hvor raskt akselererer Dodge Viper fra null til hundre kilometer i timen?

Jan Erik: 3, 9

RIKTIG SVAR: 1. 103, 2. Lexus, 3. Høsten 1895, 4. HEMI er en forkortelse for hemisfærisk forbrenningskammer, som er Chryslers egen patent for å gi motoren bedre ytelse. 5. 3, 9 sekunder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag