RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barak sier ja til å sitte i Netanyahus regjering

Jerusalem (NTB-AFP): Lederen for det israelske arbeiderpartiet, forsvarsminister Ehud Barak, sier ja til å sitte i en høyredominert regjering ledet av Benjamin Netanyahu.

? De fleste, også medlemmer av Arbeiderpartiet, krever at det dannes en bredt sammensatt nasjonal samlingsregjering, mener Barak.

Det israelske arbeiderpartiet gjorde sitt dårligste valg noensinne 10. februar, og endte opp med bare 13 av de 120 plassene i nasjonalforsamlingen.

Høyresiden sikret seg flertall og Likud-leder Benjamin Netanyahu har fått i oppdrag å danne ny regjering.

Sentrumspartiet Kadima, under ledelse av utenriksminister Tzipi Livni, har takket nei til å sitte i Netanyahus regjering, men Barak har ingen motforestillinger, til tross for at Netanyahu ifølge israelske medier vurderer å utnevne Avigdor Lieberman fra det ytterliggående høyrepartiet Yisrael Beitenu til utenriksminister.

? En ren høyreregjering vil bare skape problemer, sier Barak, som trolig håper å kunne fortsette i posten som forsvarsminister.

Arbeiderpartilederen har neppe flertallet i sitt eget parti i ryggen dersom han velger å ta plass i en høyredominert regjering, og beslutningen kan derfor bidra til å svekke partiet ytterligere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere