RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barbert resultat i REM

Sist oppdatert:
Kraftig resultatfall for supplyrederiet.

REM Offshore opplevde at markedet var noe svakere i andre kvartal sammenlignet med samme periode året før.

NA24 - din næringslivsavis

Dette skyldes store svingninger i ratenivå og antall ledige skip gjennom første halvår. Selskapet leverer svakere resultater enn i samme periode i fjor.

Minus
Kvartalet endte med et underskudd på 5,8 millioner kroner, mot 118,6 millioner kroner i samme periode året før. Rederiet forklarer at resultatet bærer preg av en kostnadsføring på 55,2 millioner kroner i forbindelse med rentebytteavtaler.

Driftsresultatet havnet på 83,4 millioner kroner mot 140,3 millioner kroner i samme periode året før.

Før avskrivninger endte driftsresultatet på 90,6 millioner kroner mot 142,6 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor. Driftsinntektene endte på 154,9 millioner kroner fra 186,2 millioner kroner. Eksklusiv en salgsgevinst på 63,1 millioner kroner i andre kvartal i fjor var det en økning på 31,7 millioner.

Denne økningen skyldes flere skip i drift. Selskapet hadde ved utgangen av kvartalet 10 skip i drift mot 6 skip i andre kvartal i fjor.

- Store svningninger
- Det har i første halvår vært et svakere marked enn samme periode i 2007. Det har vært store svingninger i ratenivå og antall ledige skip gjennom første halvår, og nivå fra topp til bunn har vært store. Vi opplever at ved utgangen av perioden har det vært mindre ledig tonnasje og høyere ratenivå. Dette er en trend vi tror vil holde seg de neste månedene. For lengre kontrakter ser vi at ratene er gode. Dette kan tyde på at det forventes et fortsatt stramt marked også de neste årene, skriver rederiet om utsiktene.

Rederier skriver at de ser positivt på markedet de neste månedene, men at det fremdeles er usikkert hvordan markedet vil absorbere alle nybyggene som skal leveres i 2009 og utover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere