RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barbie får hijab


Til venstre ser vi Mattels nye Barbie dukke i hijab. Den nye dukken er modellert etter den kvinnelige amerikanske fekteren Ibtihaj Muhammad (til høyre).
Til venstre ser vi Mattels nye Barbie dukke i hijab. Den nye dukken er modellert etter den kvinnelige amerikanske fekteren Ibtihaj Muhammad (til høyre). Foto: Evan Agostini / montasje Nettavisen (Invision/AP/Mattel)
Sist oppdatert:
Den ikoniske Barbie-dukken lanseres for første gang i en versjon med hijab, opplyser den amerikanske leketøysprodusenten Mattel.

Dukken, som ble lansert mandag, men kommer i salg først til neste år, er inspirert av den amerikanske fekteren Ibtihaj Muhammad, som vant OL-bronse i Rio i fjor.

– Vi er glade for å kunne ære Ibtihaj Muhammad med denne unike Barbie-dukken. Hun inspirerer kvinner og jenter over hele verden til å bryte grenser, skriver Mattel på Barbies offisielle Twitter-konto.

Dukken er i tillegg til et hodetørkle utstyrt med en hvit fektedrakt, en kårde og en hjelm. Barbien er den siste modellen i Sheroes-serien, som består av kvinnelige helter.

Mattel’s Barbie er laget etter modell av den kvinnelige amerikanske fekteren Ibtihaj Muhammad . Dukken har muskuløse ben og bærer hijab.

- Takk til Mattel for å gjøre meg til det nyeste medlemmet av Sheroes-familien. Jeg er stolt over å vite at jenter over hele verden kan leke med en Barbie som er ikledd hijab, sier den 31 år gamle fekteren.

Hun sier dukken er en barndomsdrøm som har gått i oppfyllelse.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere