RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: YOSHIKAZU TSUNO (AFP)

Barbies sexhemmelighet

Sist oppdatert:
Ny bok hevder Barbie-designeren var pervers.

(SIDE2): Jack Ryan, mannen bak de populære dukkene Barbie og Ken, beskyldes for å være en særing med spesielle seksuelle behov, skriver SplashNews.

I «Toy Monster: The Big, Bad World of Mattel» skrives det at Ryan, som døde i 1991, blant annet hadde ville orgier huset sitt. Han var ofte omgitt av kvinner som så ut som kloninger av hans barbiedukker.

Fantasifull design
Boken hevder også at Ryans seksuelle fantasier kan ha påvirket hans skapning av Barbie.

En av Ryans venner, Stephen Gnass, bekrefter innholdet i boken.

- Da Jack snakket om å skape Barbie, var det som å høre på noen snakke om en sexepisode, som om å høre på en pervers person.

Barbiedukken ble oppfunnet av Ruth Handler, som var gift med en av de to eierne av det den gang vesle rammefirmaet Mattel. Hun ble inspirert av datterens interesse for påkledningsdokker av papir og ville lage en tredimensjonal utgave. Det er solgt over 100 millioner barbiedukker over hele verden, og Barbie er fortsatt blant de aller mest kjente merkelekene, skriver nettleksikonet Wikipedia.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere