RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barcelona støtter Bjørn

Sist oppdatert:
Barcelonas stjernegalleri har signert en klubbdrakt som blir en del av verdens største fotballdrakt som skal vaie i vinden under fotball-VM neste sommer. Møt Bjørn Heidenstrøm på VIF TV.

Se Bjørn på VIF TV

- Jeg ble tatt imot på rød løper. Mottakelsen og støtten er fantastisk, sier en entusiastisk Bjørn Heidenstrøm til VIF TV.

Les mer om Barca-besøket her

Han har lagt bak seg uttallige mil på sykkelsetet.

- De lengste dagsetappene har vært 16 mil. Det var i Russland fordi jeg var engstelig. Totalt har jeg nå syklet en avstand tilsvarende Oslo - Sudan. Men turen handler ikke om at jeg på død og liv skal sykle langt. Jeg skal skape oppmerksomhet for Flyktinghjelpen og deres arbeid for verdens flyktninger, forteller Bjørn.

2010 signerte drakter

Heidenstrøm er på jakt etter 2010 signerte fotballdrakter når han sykler gjennom Europa mot Afrika. VIF Medias mann skal samle og sy sammen draktene til verdens største drakt - et symbol som skal eksponeres for nesten en milliard mennesker under fotball-VM neste sommer. Hensikten er at folk skal få øynene opp for millioner av flyktninger over hele verden.

Heidenstrøm tråkket avgårde fra Nobelsenteret i Oslo 20. juni. Så langt har han syklet gjennom Norge, Sverige, Finland, Russland, Latvia, Estland, Litauen, Danmark, Irland, Wales, Skottland, Tyskland, Nederland, Belgia, Luxembourg, Spania. Nå befinner han seg i Roma.

- Galskap

- Ja, dette er galskap. Men positiv galskap, og fotball har en enorm symbolverdi som jeg ønsker å utnytte positivt, sier Bjørn til vif-fotball.no.

Sykkelprosjektet blir stadig mer kjent i fotball-Europa, og nyvervet kompis Steve Hall hjelper til med å skaffe Heidenstrøm avtaler med fotballklubber, skoleklasser og andre interesserte. På sin sykkeltur skal Bjørn besøke flyktningeleire, og med støtte fra Flyktninghjelpen jobber han for å belyse verdens enorme flyktningeproblem.

Under fotball-VM i Sør-Afrika neste sommer skal verdens største drakt vaie i vinden.

Se Bjørn på VIF TV

Følg Bjørn Heidenstrøms reise på theshirt.no . På facebook finner du han her, men du kan sjekke ut den massive pressedekningen prosjektet har fått her .

Bjørn er ambassadør for NRC på veien til Sør Afrika. Les mer om deres arbeid her .

Hvis du vil at ditt lags drakt skal henge sammen med signerte drakter av Liverpool, Barcelona og Vålerenga under VM i Sør Afrika neste år, sender du den til The Shirt, Heidenstrøm, Haugnbakken 12 B, 3475 Sætre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere