Gå til sidens hovedinnhold

Barclays-sjef får svi for rentetriksing

London (NTB-Reuters-AFP): Rentetriksingen i Barclays koster den britiske storbankens tidligere toppsjef Bob Diamond 20 millioner pund. Det skulle han hatt i bonus i år, men pengene sier han nå fra seg.

Barclays' styreleder Marcus Agius fortalte at Diamond gir avkall på bonusen til en verdi tilsvarende nesten 190 millioner kroner, da han tirsdag forklarte seg for finanskomiteen i Underhuset i London. Både Diamond og Agius gikk av fra sine sjefsstillinger i forrige uke.

De valgte å trekke seg etter at det ble avslørt at ansatte i Barclays hadde trikset med den såkalte Libor-renten, en styringsrente som bygger på rentesatsene for lån britiske banker imellom. Agius fortsetter som fungerende styreleder inntil Diamonds etterfølger er funnet.

- Det blir vel toppen 20 millioner pund, svarte han da han ble spurt hvor mange penger det dreide seg om.

Men Diamond slipper foreløpig å gå på sosialen. Den 60 år gamle amerikaneren, som sies å være «svært utadvendt» - ikke noe kompliment i Storbritannias fornemmere bankkretser - får med seg en full årslønn på rundt 17,7 millioner pund eller vel 167 millioner kroner. (©NTB)

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene