RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lis M. Homdal

Bård Hoksrud (Frp) ilagt forelegg

Sist oppdatert:
Får en bot på 25.000 kroner.

- Telemark politidistrikt valgte på bakgrunn av den informasjonen som fremkom i media, å iverksette etterforskning mot Bård Hoksrud for kjøp av seksuelle tjenester i utlandet. Etter straffeloven § 12 nr. 3 bokstav a, rammes slike handlinger foretatt i utlandet av norsk straffelov, skriver Telemark politidistrikt i en pressemelding.

Det var onsdag kveld at TV 2 Nyhetene brakte nyheten om at Frps stortingsrepresentant Bård Hoksrud hadde kjøpt sex på et bordell i Riga i helgen.

Hoksrud trakk seg torsdag fra alle sine verv i partiet.

Les også: Hoksrud trekker seg fra alle verv

Forelegg på 25.000
Hoksrud har torsdag blitt avhørt av Telemark politidistrikt, og har erkjent straffeskyld for overtredelse av straffeloven § 202a.

- Saken har blitt vurdert av undertegnede som påtaleansvarlig, og jeg har funnet grunnlag for utferdige et forelegg på kr. 25 000 mot Hoksrud. Dette er i overensstemmelse med bøtenivået Telemark politidistrikt har benyttet i tidligere saker av tilsvarende karakter, men som ikke er begått i utlandet, opplyser politiet.

Tidligere torsdag sendte Hoksrud ut en pressemelding, der han beklaget det som har skjedd.

- Jeg beklager sterkt det jeg gjorde, og det skulle selvsagt aldri ha skjedd, skrev Hoksrud.

- Jeg har også sterkt beklaget overfor familien og vennene mine som er skuffet over det jeg har gjort. Det er nå viktig for meg å bruke den nærmeste tiden sammen med min familie. Jeg ber om forståelse for dette, sto det videre i pressemeldingen.

På tur med FpU-ere
Hoksrud var på tur til Riga i Latvia med tre FpU-politikere, fra onsdag til søndag i forrige uke, da han besøkte et bordell i byen. TV 2 Nyhetene hadde fått tips om at Hoksrud kanskje ville bryte loven i Riga. TV-kanalen oppsøkte bordellet og filmet Hoksrud på vei ut av stedet.

Deretter tok TV 2 kontakt med den prostituerte, og viste henne et bilde av Hoksrud. Hun innrømmer at hun hadde sex med stortingsrepresentanten. Hoksrud tilstår overfor TV2 at han har kjøpt sex av kvinnen for 1600 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere