Gå til sidens hovedinnhold

Bård Hoksrud (Frp) har kjøpt prostituert

TV 2 melder at stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) har kjøpt en prostituert på tur til Riga.

Hoksrud var på tur til Riga i Latvia med tre Fpu-politikere onsdag til søndag forrige uke da han besøkte et bordell i byen. TV 2 Nyhetene hadde fått tips om at Hoksrud kanskje ville bryte loven i Riga. TV-kanalen oppsøkte bordellet og filmet Hoksrud på vei ut av stedet. Deretter tok TV 2 kontakt med den prostituerte, og viste henne et bilde av Hoksrud.

- Kjenner du igjen denne mannen? spør TV 2.

- Ja, selvfølgelig. Han var klienten min i går eller i forrige uke, jeg husker ikke helt, svarer kvinnen.

Hun innrømmer også at hun hadde sex med stortingsrepresentanten. Hoksrud tilstår overfor TV2 at han har kjøpt sex av kvinnen for 1600 kroner.

- Jeg har gjort noe utrolig dumt som jeg kommer til å angre på hele livet mitt. Det skulle aldri skjedd, sier han til TV 2 Nyhetene.

- Jeg hadde drukket alkohol
Hoksrud sier til Nettavisen at han angrer på sexkjøpet.

- Jeg bekrefter og står inne for det jeg sa på TV 2, og skulle gjort alt jeg kunne for at det aldri hadde skjedd. Jeg tar ansvar for det som har skjedd, sier Hoksrud til Nettavisen.

- Var du full da dette skjedde?

- Jeg hadde drukket noe alkohol, ja, svarer han.

- Har du ved tidligere anledninger besøkt prostituerte?

- Nei, ikke sånn som det der, svarer han.

- Kan bli aktuelt å trekke seg
Siden 2009 har det vært strengt forbudt for nordmenn å kjøpe sex i utlandet. Nestleder i Frp, Per Sandberg, sier at det kan bli aktuelt for Hoksrud å trekke seg fra verv i partiet.

- Vi har jo vedtekter på dette her, så hvis dette blir en sak for politiet, så må han uansett be om permisjon. Han har sagt til meg at hvis partiet ønsker at han skal trekke seg fra sentrale verv i partiet, så gjør han det, sier Per Sandberg til Nettavisen.

Sandberg sier at partiet skal sette seg ned og drøfte saken førstkommende mandag.

- Dette har ingen ting med Fremskrittspartiet å gjøre. Han reiste til Riga som privatperson. Men det er klart at det knytter seg opp, men for Frp så er dette en ikke-sak. Men det er sterkt beklagelig. Det skal jo ikke skje, sier han.

Innvalgt på Stortinget
Bård André Hoksrud ble innvalgt på Stortinget fra Telemark i 2005 og gjenvalgt ved stortingsvalget 2009.

Han var varerepresentant i periodene 1997 – 2005. Han er kommunestyrerepresentant i Bamble og medlem av fylkestinget i Telemark.

Han har tidligere vært formann av Fremskrittspartiets Ungdom og er nå andre nestleder i transport- og kommunikasjonskomiteen.

Kommentarer til denne saken