RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bare 50 nye politistillinger siden 2008

Molde (NTB): Tross økt satsing på politiet de siste årene har antallet politistillinger bare økt med 50 siden 2008. Til sammenligning er 685 sivile nyansatt i samme periode.

Tallene ble lagt fram av fungerende politidirektør Odd Reidar Humlegård som var siste gjest på landsmøtet til Politiets Fellesforbund i Molde fredag. De siste årene har det vært en sterk økning i antall politistudenter, men så langt har ikke tallene gjort utslag i antall polititjenestefolk i aktiv jobb.

Faktisk viste tallene fra Politidirektoratet at antallet politistillinger i distriktene har gått tilbake med om lag 47 stillinger, mens det er særorganene, som Kripos og Politihøyskolen, som har fått rekrutteringen av nesten 100 nye stillinger de siste fire årene.

- Noe av dette skyldes også at mange politifolk har blitt tatt i bruk for å undervise de mange studentene på Politihøyskolen. Samtidig har det vært over 700 politistudenter ute på gatene i uniform, så mange opplever ikke denne nedgangen, sier Humlegård til NTB.

Sett i forhold til veksten i folketallet har antallet politifolk faktisk gått ned de siste årene. Humlegård sier imidlertid at den negative trenden vil snu fra neste år.

- Da vil vi komme til punktet hvor satsingen på mange nye politistudenter vil begynne å vise seg, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere