Bare 74.000 nye jobber i USA i desember

Washington (NTB-AFP-Reuters): Det ble bare skapt 74.000 nye jobber i den amerikanske økonomien i løpet av desember.

Dette er betraktelig færre enn de 197.000 jobbene som analytikerne forventet skulle bli skapt i fjorårets siste måned, og havner godt under gjennomsnittet det siste året. Veksten i jobber i USA er den svakeste på tre år.

Ifølge nøkkeltallene, som kommer fra to forskjellige kartlegginger, ble det generert 87.000 nye jobber i privat sektor, hovedsakelig i detaljhandelen og midlertidige jobber. Det var nedgang i bygg- og anleggsbransjen. I offentlig sektor forsvant 13.000 arbeidsplasser.

Noen analytikere påpeker imidlertid at tallene kan være misvisende og at revisjon av tallene om noen måneder vil vise et mer positivt bilde.

Det amerikanske arbeidsdepartementet påpeker enn så lenge at den svake veksten i desember kan være forbipasserende og i noen grad kan skyldes det iskalde været som har rammet landet de siste ukene.

Arbeidsledigheten i landet er på den annen side på vei nedover. For andre måneden på rad falt arbeidsledigheten med 0,3 prosentpoeng. Den totale arbeidsledigheten ligger på 6,7 prosent, noe som er den laveste siden oktober 2008. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.