Bare halvparten betaler for Xbox Live

Foto: (Infinity Ward)

Rapport viser at mellom 50 og 60 prosent betaler for å spille mot andre på Xbox 360.

23.02.09 11:06

(Spillmagasinet): Bare litt over halvparten av Microsofts 17 millioner abonnenter på onlinetjenesten Xbox Live betaler for den. Det kommer frem av en intern rapport nettsiden Seattle P-I har fått tilgang til.

Alle som ønsker å koble seg på nett med Xbox 360 må ha et brukernavn på Xbox Live. Microsoft gir deg valget mellom to typer abonnement, enten gratisversjonen «Silver» eller betalingsløsningen «Gold». For å spille mot andre over nett kreves «Gold»-abonnementet.

Rapporten nettsiden refererer til skal vise tall fra februar til juni i 2008, og sier dermed ingenting om lanseringen av det nye menysystemet «New Xbox Experience» har hatt en effekt på antall betalende kunder.

Ifølge Seattle P-I, som viser til lignende tall fra et år tilbake, er basen av abonnenter stabil. I februar 2008 betalte 56 prosent av medlemmene et tremånedersabonnement mot 60 prosent ett år tidligere. Andelen betalende kunder skal være høyest i USA.

I Norge koster Xbox Live 549 kroner i året. Det er også mulig å kjøpe tilgang for kortere perioder, men da går månedsprisen opp.

Microsoft har uttalt at de har tjent en milliard dollar på Xbox Live siden lanseringen av tjenesten på Xbox 360 i 2005. Microsoft spesifiserer imidlertid ikke hvordan inntektene er fordelt innad i tjenesten.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.