RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bare Jonas slår Erna

Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)
Sist oppdatert:
Høyre-leder Erna Solberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) får gode karakterer i en meningsmåling.

Oslo (NTB): For første gang mener velgerne at Høyre-leder Erna Solberg gjør en bedre jobb enn både statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og Frp-leder Siv Jensen.

Middelmådig, sier velgerne om regjeringens jobb. Folk flest er mindre fornøyd med innsatsen nå enn de var i juni, viser en måling Respons har gjort for Aftenposten.

Når velgerne skal dele ut karakterer til landets fremste rikspolitikere, er ingen i nærheten av Erna Solberg i konkurransen om å ha størst fremgang. Solberg blir bare slått av en mann, utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Erna får i en firer fra folket, en framgang på 0,7 siden i sommer.

- Det er jo hyggelig. Det understøtter en subjektiv følelse jeg har, sier hun og viser til at hun har fått mange positive tilbakemeldinger om egen innsats denne høsten.

Velgerne er bedt om å vurdere innsatsen etter en karakterskala fra en til seks, der seks er beste karakter. Ingen har i denne undersøkelsen noen gang vært i nærheten av en sekser, og bare utenriksministeren har sett femtallet. Men vitnemålene for desember inneholder ingen høyere samlekarakter enn 4,8, som Jonas Gahr Støre får. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere