*Nettavisen* Nyheter.

Bare seks sendt hjem etter returavtale med Etiopia

Bergen (NTB): Ett år etter at Norge skrev under en returavtale med Etiopia, er bare seks personer tvangsreturnert. Samtidig stiger antall etiopiske asylsøkere i norske mottak. Frp mener avtalen er verdiløs.

24.01.13 05:44

Den 27. januar i fjor ble returavtalen med Etiopia undertegnet. Avtalen la til rette for at etiopiske borgere kunne returnere til sitt hjemland og få støtte til reintegrering.

De som ikke valgte frivillig retur, skulle tvangsreturneres fortløpende, men i fjor var det bare seks personer som ble tvangsreturnert, skriver Bergens Tidende.

Per Sandberg (Frp), leder av Stortingets justiskomité, mener avtalen er verdiløs.

- I dette tilfellet mener jeg regjeringen har skrytt på seg en avtale som ikke eksisterer i praksis. Det er tydelig at det ikke har skjedd noe i forhold til de etiopierne som lever illegalt i Norge, sier han.

Statssekretær Pål Lønseth i Justisdepartementet sier at han skulle ønske at tallene for antall tvangsreturer hadde vært høyere.

- Målet er en rask og effektiv retur. Vi har erfart at samarbeidet med Etiopia må gå seg litt til. Jeg er først og fremst glad for at vi har fått en avtale på plass, sier Lønseth. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.