Bare to møter mellom Norge og Irak om Krekar

PÅ AGENDAEN: Regjeringen skal ha arbeidet «langs ulike spor» for å få sendt ut Mulla Krekar.

PÅ AGENDAEN: Regjeringen skal ha arbeidet «langs ulike spor» for å få sendt ut Mulla Krekar. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Justisminister Anders Anundsen (Frp) sa for få dager siden at det har vært en «utstrakt kontakt» mellom norske og irakiske myndigheter om retur av mulla Krekar.

24.01.15 08:02

Det er i en skriftlig redegjørelse fra justisministeren etter at Senterpartiets Geir Pollestad ba om en oversikt over kontakten, at det kommer fram at det etter regjeringsskiftet kun har vært to møter, skriver Dagbladet.

Mot slutten av 2013 hadde statssekretær Himanshu Gulati (Frp) et lunsjmøte med den irakiske ambassadøren i Norge hvor dette var et tema. Det andre møtet fant sted i august 2014 da utenriksminister Børge Brende (H) tok opp Krekar-saken i møter med irakiske myndigheter i Bagdad og de kurdiske selvstyremyndighetene i Nord-Irak.

– Frp i regjering later som de har vært mye mer aktive enn de faktisk har vært, sier Pollestad til Dagbladet.

Justisministeren har ikke vært tilgjengelig for kommentar, men i en epost til avisen skriver statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) at regjeringen har arbeidet «langs ulike spor».

– Blant annet er endringer i ulike lover vurdert. Vi har hatt kontakt med irakiske myndigheter på ulike nivåer, og vi har utarbeidet instruks om bestemt oppholdssted og meldeplikt. I tillegg er det en del forhold som vi ikke har anledning til å kommentere ytterligere, skriver han. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag