RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bare tull fra Forbrukerombudet

Sist oppdatert:
Flere har i det siste tatt til orde for å vente til sommeren med å binde strømprisen, fordi markedsprisen på strøm da antas å ligge lavere enn i dag. Adm. direktør Lars H. Eckhardt (bildet) i Interkraft Energy Fund mener dette bare er tull
Seksjonssjef Magne A. Eek i Forbrukerombudet er en av flere som har tatt til orde for å vente med å binde strømprisen.

- Det mest nærliggende og lønnsomme er å inngå fastprisavtale på et gunstig tidspunkt, som regel i august. Frem til den tid anbefaler vi markedspris, sa Eek til Aftenposten tidligere i vinter.

Også informasjonssjef Kjell Stamgård i Oslo Energi har rådet folk til å vente med fastprisavtale.

- Jeg ville ventet til sommeren hvor prisene er lavere. Men da kan det være lurt å binde strømprisen, gjerne for to år, har Stamgård uttalt. Overfor iMarkedet står Stamgård fast ved denne uttalelsen.

Lars H. Eckhardt i Interkraft Energy Fund er ikke enig i slike uttalelser.

- Det er bare tull, sier Eckhardt, som driver verdens største kraftfond og dermed lever av å spå kraftmarkedet.

Det er prisforventningene frem i tid som avgjør hvilket nivå forbrukere vil være i stand til å binde strømprisen på. Det betyr at dersom forventningene til sommeren om strømprisen neste vinter er de samme som nå, vil det ikke ha noen hensikt å vente med å inngå fastprisavtale, slik Eek og Stamgård tar til orde for.

- Det er ikke nødvendigvis riktig at prisforventningene vil være lavere til sommeren, sier Eckhardt.

Ifølge informasjonsdirektør Hartvig Munthe-Kaas ved energibørsen Nord Pool indikerer de såkalte terminprisene, som er prisen på strøm for levering fremover i tid, at strømprisen til sommeren vil være vesentlig høyere enn normalt.

Stamgård i Oslo Energi hevder at lavere markedspriser smitter over på terminprisene, og at de som har is i magen vil kunne oppnå gunstigere vilkår ved å vente til sommeren med å binde strømprisen. Dette er likevel høyst usikkert.

- Dette kan slå begge veier, erkjenner Stamgård overfor iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere