Barn av danske IS-krigere mister statsborgerskapet

– De er født av foreldre som har vendt Danmark ryggen, og derfor skal de ikke tilhøre Danmark, sier innvandringsminister Inger Støjberg.

– De er født av foreldre som har vendt Danmark ryggen, og derfor skal de ikke tilhøre Danmark, sier innvandringsminister Inger Støjberg. Foto: John Thys (AFP / NTB scanpix)

– De er født av foreldre som har vendt Danmark ryggen, og derfor skal de ikke tilhøre Danmark.

Barn født av danske fremmedkrigere i Syria mister retten til sitt danske statsborgerskap etter en ny avtale mellom regjeringen og Dansk Folkeparti.

Det skriver DR.

Regelen fram til nå har vært at barn av fremmedkrigere med dansk statsborgerskap automatisk blir danske statsborgere, men det er det nå slutt på.

– De er født av foreldre som har vendt Danmark ryggen, og derfor skal de ikke tilhøre Danmark, sier innvandringsminister Inger Støjberg.

Christian Langballe, som er en talsmann for Dansk Folkeparti, gleder seg over avtalen, som partiet hans har ønsket lenge.

Til DR sier han at barna aldri har kjent Danmark, at de ikke har noen tilknytning til Danmark, og at de må «ta konsekvensene» av at foreldrene har valgt å dra til Syria for å kjempe for IS.

Innvandringsdepartementet opplyser til Ritzau at den nye avtalen også gjør det mulig å frata fremmedkrigerne statsborgerskapet administrativt. Tidligere har dette kun vært mulig etter en domfellelse.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.