Gå til sidens hovedinnhold

- Barn burde ikke leve under slike forhold

- Ikke noe hyggelig å trekke opp rullgardinen og se en som gjør fra seg rett utenfor vinduet

Leder for Bjerke Bydelsutvalg Steinar Arnesen(Ap) sier at de har fått en rekke bekymringsmeldinger siden rom-folket ankom området på Årvoll lørdag.

- Dette er en anleggsplass som kun består av store steiner som kan velte . Hvis politikere kommer dit på befaring er det påkrevd med vernesko og hjelm. De henter vann fra en lokal bekk. Barn burde ikke leve under slike forhold, sier han.

Bjønnulv Evenrud fra støtteorganisasjonen Folk er Folk hevder at ingen barn bor i leiren på Årvoll.

Ingen barn der
- Det er ikke barn som bor der. Akkurat nå har det vært barn som har lekt der, det var det i går også, men det er barn som var på besøk, sier han til Aftenposten.

Han mener det går helt fint for barn å leke på området under oppsyn.

På fredag ble det bestemt at ledelsen i Sofienberg kirke ønsket å få de rundt 200 romfolkene fjernet fra kirketomten i løpet av lørdag.

Men nå har romfolket altså fått et nytt alternativt bosted på Årvoll.

Les også:

Privatpersoner åpner tomtene sine for romfolket

Kommentar: Ikke rom for dem på Berget?

Klager fra barnefamilier
En privatperson kom i går med et tilbud under et møte mellom leirledelsen og Bjønnulv Evenrud fra støtteorganisasjonen Folk er Folk.

Det har vakt sterke reaksjoner.

Fungerende byrådsleder Torger Ødegaard (H) i Oslo hadde mandag formiddag et møte med Bjerke bydel. Der ble de enige om at forholdene for rom-folket som bor i leiren skal undersøkes av kommunen.

- Vi får klager fra naboer hele tiden, fra foreldre som ikke tør å sende barna ut for å leke. Det er ikke noe hyggelig for folk som bor i nærheten å trekke opp rullgardinen og se en som gjør fra seg rett utenfor vinduet, sier bydelsutvalgslederen.

- Vi skal sende inn bydelsoverlege og helsesøster for å undersøke om det er trygt å være der. Det gjelder både sikkerhet og sanitære forhold. Bydelsbarnevernet skal også inn fordi de har mottatt flere bekymringsmeldinger, sier Ødegaard til NTB.

Kan ikke bare flytte de rundt
Han mener at løsningen på Årvoll ikke løser problemet.

- Alternativet burde være å finne en varig løsning på tiggerproblemet i Oslo, slik at det ikke blir attraktivt å komme hit for å tigge. Vi kan ikke fortsette å bare flytte disse menneskene rundt i byen, sier han.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden