RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barn drept i syrisk angrep i Libanon

Sist oppdatert:
Beirut (NTB-AFP): Fem barn er blant de sju menneskene som ble drept da flere granater og raketter avfyrt fra Syria slo ned i Libanon fredag, opplyser libanesiske myndigheter.

Minst 20 raketter og granater traff flere landsbyer samt byen Arsal i Bekaadalen fredag formiddag. Sju mennesker ble drept, deriblant fem barn.

- Tre av de fem barna som ble drept, kom fra samme libanesiske familie. Også en gutt fra en annen familie, også de libanesere, ble drept. Det femte barnet er en liten jente, men vi har ikke klart å identifisere henne ennå, opplyser en talsmann fra lokalmyndighetene.

Den libanesiske hæren opplyser at rakettene og granatene slo ned over til sammen seks byer og landsbyer i løpet av halvannen times tid fredag formiddag. Også byen Hermel, der tre personer ble drept av en bilbombe torsdag, ble truffet av rakettene fra Syria. Dette angrepet har den syriske islamistgruppa Nusrafronten tatt ansvaret for.

Arsal ligger i Bekaadalen og er dominert av sunnimuslimer som sympatiserer sterkt med opprørerne i borgerkrigen i nabolandet Syria. Byen har tatt imot tusenvis av syrere som har flyktet fra borgerkrigen i hjemlandet.

Det er ikke kjent hvem som står bak fredagens angrep, men Arsal har flere ganger tidligere blitt bombet av det syriske luftforsvaret, senest i desember. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere