RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barn fikk meslinger - måtte ringe 111 foreldre

STORE RESSURSER: Nå er primærhelsetjenesten, spesialisthelsetjenesten, bydelen, flyselskap, passasjerer og kunder på Rimi involvert i smitteoppsporing etter at en person ble innlagt med meslinger i Oslo.
STORE RESSURSER: Nå er primærhelsetjenesten, spesialisthelsetjenesten, bydelen, flyselskap, passasjerer og kunder på Rimi involvert i smitteoppsporing etter at en person ble innlagt med meslinger i Oslo. (Flickr)
Funnet av den sjeldne sykdommen i Danmark og Norge setter et massiv apparat i sving.

Onsdag ble det kjent at en uvaksinert, voksen person i Oslo er smittet av meslinger. På grunn av dette ene tilfellet settes et stort apparat i sving for å spore opp andre smittede.

Nå er primærhelsetjenesten, spesialisthelsetjenesten, bydelen, flyselskap, passasjerer og kunder på Rimi involvert, skriver Dagens Medisin

LES OGSÅ: Meslinger påvist i Oslo

Ringte 111 foreldre

I februar ble også et stort apparat satt i sving i Danmark, etter at en jente ble innlagt med meslinger på barneavdelingen ved danske Rikshospitalet.

Jenta hadde ligget på tre avdelinger før hun fikk diagnosen, og derfor måtte de foreta smitteoppsporing blant alle barna på de tre avdelingene slik at de kunne få antistoffer.

Hele 111 foreldre ble oppringt, forteller de to legene Karen Vitting Andersen og Anja Poulsen i et innlegg i den danske avisen Politiken

Kontakter flypassasjerene

Nå er smitteoppsporingen i gang for fullt i Norge. Den norske pasienten som ble innlagt på sykehus i Oslo ble smittet på reise utenfor Europa, og var smittsom under flyreisen til Norge. Derfor er flyselskapet kontaktet for å informere alle medpassasjerene, slik at de kan få tilbud om vaksine hvis noen er uvaksinerte. 

Folkehelseinstituttet opplyser på sine nettsider at dette gjelder passasjerer på disse to flyvningene fra Turkish Airlines:

Tel Aviv – Istanbul, med avgang fredag 6. mars kl. 09:50, TK 785

Istanbul – Oslo, med avgang fredag 6. mars kl. 14:05, TK 1753

Var innom Rimi

Personen er student ved Kringsjå studentby, og var innom Rimi. Dermed har studentene som vedkommende deler felleskjøkken med også blitt kontaktet, og det er hengt opp informasjon på Rimi for å komme i kontakt med kunder som har handlet der i helgen. 

– Videre har man sporet opp hvilken drosje som kjørte pasienten til legevakten, og fått vaksinasjonsstatus fra drosjesjåføren. Og legevakten har kontroll på hvem som var i kontakt med pasientene, og også hvilke andre pasienter som var på venterommet til samme tid, forklarer Tore Wælgaard Steen, smittevernlege i Oslo, til Dagens Medisin.
Det er så langt ikke funnet flere smittede personer, men to som ikke var fullstendig vaksinerte.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere