RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barn hos alenefedre sliter mest

(TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Barn som bor hos alenefedre har flere rus- og adferdsproblemer enn andre barn, viser undersøkelse.

Forskerne slår nå alarm, etter å ha studert funnene i undersøkelsen som er gjort ved Universitetet i Bergen. Undersøkelsen viser at barn som bor hos alenefedre har tre-fire ganger så stor risiko for problemer med alkohol, røyking og bruk av narkotika. Det var også betydelig flere med problemer med utagerende adferd enn blant barn som vokser opp med begge foreldrene, viser undersøkelsen ifølge Aftenposten.

I alt 2550 skoleelever fra 5. til 7. klasse har deltatt i undersøkelsen. Forskerne har sett på forskjellene mellom barn som vokser opp hos begge foreldrene, barn som vokser opp hos alenemor, mor og stefar, alenefar, og delt omsorg.

Ikke uventet kommer barn som vokser opp med begge foreldrene i ikke-skilte hjem best ut i undersøkelsen.

Barn som vokser opp hos alenemor sliter mer med depresjon og lav selvtillit, men har mindre antisosial adferd, viser undersøkelsen ifølge avisen.

Selv om forskerne ønsker å rette fokus på problemet, advarer de mot å trekke forhastede slutninger ut av undersøkelsen.

- Vi må huske at antall alenefedre er få, og at denne gruppen ikke er så stor i vår undersøkelse. Resultatene kan bli påvirket av det, sier stipendiat i psykologi ved Universitetet i Bergen, Kyrre Breivik, til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere