*Nettavisen* Nyheter.

Barn lider etter tyfonkatastrofe på Filippinene

Oslo (NTB): Tusenvis av barn er rammet av tyfonen Bophas herjinger på Filippinene. Rundt 16.000 er påført psykiske skader og opplever traumer etter uværet, ifølge hjelpeorganisasjonen Plan Norge.

Over 2.000 av barna har vist tegn til alvorlige traumer, het det i en pressemelding fra Plan Norge onsdag. Bopha førte med seg vind i en hastighet på over 72 sekundmeter, og flere enn 1.000 mennesker mistet livet under uværet denne måneden.

De materielle ødeleggelsene er de verste på et århundre.

- Mange barn var vitner til tapet av sine hjem, foreldre, søsken og familiemedlemmer - eksepsjonelle hendelser som kan føre til traumer og andre psykiske problemer, sier landdirektør Carin van der Hor i Plan Filippinene.

- Om natten når jeg sover, våkner jeg plutselig av mareritt der jeg møter menneskene som jeg så ble skadd i tyfonen, forteller 12 år gamle Alyza Grace. Sammen med sine foreldre og fem søstre forsøker hun å komme til hektene etter uværet på den filippinske øya Mindanao.

Carin van der Hor tilføyer at noen av barna i lokalsamfunn som er rammet, sliter med å takle det de har opplevd. De er innadvendte, greier knapt å fortelle om sine opplevelser og har stort behov for psykososial hjelp, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.