Brannen startet i en fleremannsbolig ved 03.30-tiden natt til søndag.

Brannvesen og andre nødetater rykket ut. Det var en stund spredningsfare til andre bygg. Politiet varslet tidlig at beboerne i huset var gjort rede for, og at en person var alvorlig skadd. Den personen ble fraktet med luftambulanse til sykehus. De andre beboerne ble fraktet til legevakt for sjekk. Sandefjords Blad fulgte arbeidet med å slukke brannen. Du kan se fyldig reportasje her og video her.

Ved 0430-tiden hadde brannvesenet kontroll på brannen. Boligen var totalskadd, men brannen hadde ikke spredd seg.

– Det er folkeregistrert sju personer på adressen. Vi jobber nå med å få oversikt over hendelsesforløpet samt å avhøre vitner. Brannvesenet har kontroll på brannen og etterslukning pågår nå, sa operasjonsleder for politiet, Espen Reite, like etter klokken 05.00 til Sandefjords Blad.

Litt over klokken 08 meldte politiet altså at et barn hadde omkommet i brannen.

– Nærmeste pårørende er varslet og blir ivaretatt av helsepersonell. Politiet har sperret av området i påvente av ytterligere åstedsundersøkelser og etterforskning vil pågå utover dagen, melder de.

– Dette har fått et fatalt utfall, og vi vil etterforske med flere hypoteser, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Politiet skriver i en oppdatering på Twitter klokka 9.55 at de ønsker å komme kontakt med vitner til brannen.

– Spesielt ønsker vi å komme i kontakt med to kvinner som var i kontakt med politiet i akuttfasen, skriver de.

Det er per nå ikke mistanke om at brannen var påtent. Den er nå slukket.