*Nettavisen* Nyheter.

Barn rekrutteres som soldater i Mali

Bamako (NTB): I løpet av tre måneder er minst 175 barn tvunget til å bli soldater i den pågående konflikten nord i Mali, ifølge UNICEF.

FNs barnefond UNICEF har dokumentert at 175 gutter mellom tolv og 18 år er blitt rekruttert til væpnede grupper nord i Mali.

- Dette er alarmerende og tallene er trolig høyere. Hjelpearbeidere har liten tilgang til denne regionen på grunn av den vanskelige sikkerhetssituasjonen. Derfor gir dette bare et delvis bilde av hva barna utsettes for, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i UNICEF Norge i en pressemelding.

Organisasjonen er også bekymret for meldinger om at flere barn drept eller skadet av eksplosiver, samt rapporter om voldtekt av barn.

Mali ble kastet ut i kaos etter at misfornøyde soldater gjennomførte et kupp i hovedstaden i mars. Tuareg-opprørere og islamister benyttet seg av kaoset til å ta makten i hele den nordlige delen av landet.

Urolighetene og volden har blant annet ført til at 300.000 barn er uten skolegang fordi skolene er stengt, ifølge UNICEF. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.