RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Nordlys)

Barn satte seg fast i rasområde

Sist oppdatert:
Nå advarer Lyngen kommune mot å ta seg inn i rasgropa.

3. september i fjor gikk det et 30 meter bredt og 100 meter langt jordras ved Solhov i Lyngen som feide to hus på sjøen, og skapte et stort krater i veien.

Nå, over ett år senere, går Lyngen kommune ut med en advarsel på sine hjemmesider hvor de advarer befolkningen mot å oppholde seg i rasgropa. De ber særlig foreldre og foresatte om å snakke med sine barn om dette, skriver Nordlys.

Satte seg fast i leira

- Vi fikk en bekymringsmelding fra en som bodde i nærheten og som hadde sett folk gå inn i området med båt. En unge skal da ha gått i land der og gått seg fast i leira, men siden han hadde voksne med seg kom han seg løs, forteller kommuneplanlegger i Lyngen Steinar Høgtun.

Han sier det ikke er hensiktsmessig med fysiske sperrer rundt rasgropa, da man uansett kan komme seg dit ved hjelp av båt.

På hjemmesiden til kommunen opplyser de at massene enda en stund vil være bløte og lite bæredyktige. På nordsiden av skredgropa er området fortsatt ustabilt og nye terrengbevegelser i dette området kan inntreffe. Verftshallen kan gli ut i sjøen. Først når verftshallen er fjernet, vil det være realistisk å se på videre sikringstiltak her, opplyser kommunen.

- Ikke rasfare

Rådmann i Lyngen Leif Lintho sier at det ifølge NVE ikke er videre rasfare, men de ønsker ikke å ha folk i gropene.

- Det er fortsatt en rasgrop, og det kan være farlig. Det ligger litt søppel, ræl og rot der nede. Vi ønsker at foreldre og foresatte skal fortelle barna sine at de må hold seg unna gropa, sier Lintho.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere