Gå til sidens hovedinnhold

Barn skal bygge benker

I august skal barn som deltar på Barnas Byggeskole lage en benk tegnet av Vetle Røgeberg i klasse 4B på Østensjø skole.

ØSTENSJØ: NCC arrangerer Barnas byggeskole for femte gang i Norge. I år skal byggeskolen være i nærheten av NCCs prosjekt Oppsal Park, og de skal derfor samarbeide med Østensjø skole. Dette vil skje i august i år.

Østensjøvannets Venner har også vært involvert i prosjektet. Ønsket er at barna skal bygge noe til glede for lokalbefolkningen rundt Østensjøvannet.

Designkonkurranse

I forkant har det vært en konkurranse om å designe en benk som skal lages på byggeskolen. Det kom inn 27 forslag fra barn ved Østensjø skole, barn av ansatte i NCC og foreldrene deres. Kriteriene for utformingen var at benken skulle være god å sitte på og ikke for vanskelig å lage for barna.

Benkene skal etter planen settes opp flere steder i Østensjø og på Oppsal, samt på Oppsal Park.

– Det kom inn mange flotte forslag. Innsatsen har vært stor, ambisjonene høye og fantasien har blomstret. De fleste har tegnet og konstruert, og en har skrudd sammen en modell i tre, sier prosjektleder Trude Wetaas Lorange.

Kreative forslag

Trude Wetaas Lorange forteller at flere forslag viser benker lagd i stein, betong eller metall. Mange benker er utstyrt med dekorasjoner og border, farger og figurer.

– Vi har fått forslag på benk med koppholdere og benk med sykkelstativ og armlener for feste av hund. En annen er utstyrt med skyggeparaply og en med bord. En har spak for heving og senking, forteller hun.

På bakgrunn av alle de gode forslagene, ble det besluttet å dele ut hele seks ekstrapremier. Theo Fikseaunet i klasse 4B får ekstrapremie for den mest praktiske benken. Daniel Langnes Ciric og Anas L. Moussaoui i klasse 5A for den morsomste tegningen. Jon Fossum i 4B for å ha snekret en modell. Thea Amalie Kaasin Arntzen i klasse 4B for den beste beskrivelsen og Fanny Sand for god materialkunnskap.

Men det var Vetle Røgeberg i klasse 4B som stakk av med den gjeve 1. prisen. Han tegnet vinnerbenken som skal bygges på Barnas Byggeskole i august.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?