RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barn smittet av e.coli

Sist oppdatert:
Mattilsynet undersøker om smitten i Porsanger kan knyttes til nasjonalt utbrudd.

«Porsanger kommune har fått varsel om et bekreftet tilfelle av infeksjon med E.coli (EHEC) hos et barn under ti år» skriver kommunen på sin hjemmeside.

Barnet er ikke innlagt på sykehus, og almenntilstanden er relativt god. E.coli-bakterien barnet er smittet av er av den farlige typen som kan føre til nyresvikt. Kommunen ber derfor lokalbefolkningen være ekstra på vakt.

«Porsanger kommune vet foreløpig ikke om dette tilfellet har sammenheng med det nasjonale EHEC utbruddet forårsaket av en spesiell type E.coli O157. Prøvene er sendt til nærmere analyse, og svaret vil foreligge om få dager» står det.

Til sammen ti barn har blitt smittet av E.coli 0157. Sist skjedde det i Rogaland i september. Folkehelseinstituttet sa da at etterforskningen av utbruddet ennå pågikk og at kilden ikke er funnet.

- Vi vil også i dette tilfelle be foreldrene om å hente ut utskrifter fra bankkortkontoer for å finne ut hvor og når man har handlet matvarer forut for at barnet ble sykt. På den måten kan vi etterspore detaljerte kvitteringer fra den enkelte butikk. De fleste store matvarekjeder har lagret slike opplysninger elektronisk, sa avdelingsdirektør Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet da.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere