RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kay Stenshjemmet (Romerikes Blad)

Barn utvist fra idrettsklubb

Sist oppdatert:
Nektet søstrene medlemskap på grunn av en konflikt med foreldrene

Det siste halve året har Eidsvold IF nektet to søstre på 8 og tolv år medlemskap i klubben på grunn av en konflikt med foreldrene. Nå tvinges klubben til å snu.

9. juni vedtok hovedstyret i Eidsvold Idrætsforening å frata familien sitt medlemskap i klubben.

Bakgrunnen for utestengelsen var mistanke om at faren til de to jentene hadde gjort underslag i ei klubbkasse. Idrettsforeningen begrunnet også utestengelsen med at foreldrene hadde vist en dårlig oppførsel i idrettslaget, melder rb.no.

Vond tid
- Det har vært en svært vanskelig tid etter at jentene ikke lenger fikk være med å spille håndball. Utestengelsen har fått fatale konsekvenser.

Nærmiljøet har vendt oss ryggen etter at mistankene om underslag ble rettet mot oss, sier moren til de to jentene.

Hun sier det også har vært svært fortvilende å se at barna har blitt straffet på bakgrunn av at de voksne har vært i konflikt.

- Det sosiale nettverket er blitt helt borte. Det samme er barnas idrettsglede. Vi mener vi har forsøkt å få til en dialog med klubben, men har ikke lyktes i dette sier moren.

Eidsvold Idrætsforening politianmeldte i sommer det påståtte underslaget. Bakgrunnen for anmeldelsen var at det ikke forelå kvitteringer for bruk av klubbkontoen. 26. oktober ble saken henlagt.

- Saken er henlagt på grunn av bevisets stilling, sier politiadvokat i Romerike politidistrikt Haris Hrenovica.

Pengerot
Det var tidlig i mai i år at faren ble innkalt til et møte med klubbledelsen, der han ble bedt om å redegjøre for en klubbkasse med 140.000 kroner i pantepenger han i egenskap av trener hadde ansvaret for.

Da klubben skulle betale en cup tidligere i år var det ikke nok penger på kontoen som ble benyttet til klubbformål.

Familiefaren hadde da svært få kvitteringer og bilag å vise til.

- Jeg har siden saken ble kjent innrømmet å ha rotet med pengene, men de har alltid vært i systemet. Til tider har klubbkassa blitt blandet med min private økonomi, og pengene har ikke alltid vært satt inn direkte på konto rett etter innsamlingene. Jeg har likevel alltid ført pengene tilbake. Vi har surret med økonomien, men har ikke stjålet en krone, noe politiet heller ikke har funnet bevis for, sier faren til rb.no.

Han håper nå at henleggelsen av saken vil gjøre det lettere for familien å leve videre i det lille lokalmiljøet på Eidsvoll.

Ikke grunnlag for nekt

Familien har i hele høst kjempet for at døtrene skulle få komme tilbake i idrettslaget. Blant annet fikk ikke 12-åringen delta på den lenge planlagte håndballcupen sammen med sine lagvenninner i mai.

Det har ellers vært en svært vanskelig dialog mellom Eidsvold Idrætsforening og familien.

Saken har også vært oppe i konfliktrådet, men heller ikke der klarte partene å komme til enighet.

I november ble Akershus Idrettskrets koblet inn i konflikten.

I sitt vedtak slår de fast at det ikke er tilstrekkelig grunnlag for å nekte de to barna medlemskap basert på foreldrenes opptreden.

- Det skal mye til for at Akershus Idrettskrets overprøver skjønnsmessige vedtak som gjøres av idrettsforeninger i slike saker. I denne saken mener vi Eidsvold Idrætsforening har lagt fram tilstrekkelige bevis for at foreldrene har vist en svært belastende oppførsel for klubben. Deres opptreden vurderer vi som så alvorlig at klubben gis anledning til utestengelse av dem. Når det gjelder døtrenes interesser ser vi derimot at en medlemskapsnekt av barna kan få alvorlige konsekvenser, og at jentene derfor ikke kan stenges ute, sier Sven E. Maamoen i Akershus Idrettskrets.

Han legger til at det er et prinsipp at norsk idrett skal være åpen og inkluderende.

Belastning
Eidsvold Idrætsforening sier saken har skapt uro i klubbmiljøet, men at de nå forholder seg til vedtaket fra idrettskretsen.

– Vi tar avgjørelsen til etterretning og tar opp igjen jentene som medlemmer med et prøvemedlemskap på ett år. Det forutsetter at utestående fakturaer betales, sier leder i Eidsvold Idrætsforening Guttorm Jacobsen.

- Innrømmer dere at det var feil å utestenge barna?

- Med bakgrunn i foreldrenes oppførsel var det vanskelig å håndtere barna som medlemmer i idrettslaget på dette tidspunktet. Vi har forsøkt å få til en dialog i konfliktrådet, men har heller ikke lyktes å nå fram her.

- Hva gjør dere videre?

- Vi ønsker nå et møte med foreldrene for å forsøke å finne fram til en grei dialog når jentene skal være med igjen.

- Trenere og tillitsvalgte har varslet at de vil trekke seg dersom døtrene får tilbake medlemskapet. Vil dette nå skje?

- Jeg håper vi vil finne en løsning på dette ved å gjøre noen interne endringer i trenerkabalen, men jeg kan dessverre ikke utelukke at dette kan skje.

- Hvordan forholder idrettslaget seg til at politiet har henlagt pengesaken?

- Vi mener fortsatt at det er gjort underslag. Vi har en måned på oss til å vurdere om vi skal gå videre i privatrettslig sammenheng, avslutter Jacobsen.

Les flere saker fra Romerikes Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere