Barna til svensk-norsk IS-kriger landet i Göteborg

DREPT I SYRIA: Michael Skråmo (bildet), som ble drept i Syria i mars, var norsk statsborger, men født og oppvokst i Göteborg. Alle de sju barna fikk han sammen med sin svenske kone, som også ble drept i Syria.

DREPT I SYRIA: Michael Skråmo (bildet), som ble drept i Syria i mars, var norsk statsborger, men født og oppvokst i Göteborg. Alle de sju barna fikk han sammen med sin svenske kone, som også ble drept i Syria. Foto: Faksimile (YouTube)

Barna til den svensk-norske IS-krigeren Michael Skråmo har landet i Göteborg, melder svenske medier.

15.05.19 10:17

De sju foreldreløse barna ankom flyplassen i byen sammen med sin morfar Patricio Galvez ved 10-tiden onsdag formiddag, melder Aftonbladet.

Ifølge avisen var Galvez stresset da de ringte ham like etter ankomst.

– Jeg kan dessverre ikke prate akkurat nå, var hans eneste kommentar.

Barna har den siste tiden vært innlagt på sykehus i den kurdiske byen Arbil i Nord-Irak. De ble tirsdag forrige uke gjenforent med morfaren.

Michael Skråmo, som ble drept i Syria i mars, var norsk statsborger, men født og oppvokst i Göteborg. Alle de sju barna fikk han sammen med sin svenske kone, som også ble drept i Syria.

Før de ble lagt inn på sykehus oppholdt barna seg i flyktningleiren al-Hol i den kurdiskkontrollerte delen av Syria. Ifølge en opptelling i norske medier befinner det seg ytterligere minst fem norske foreldreløse barn i samme leir.

Disse kan være aktuelle for retur til Norge. Statsminister Erna Solberg (H) og den norske regjeringen har åpnet for å hente hjem foreldreløse norske barn av IS-foreldre.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.