RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Sarpsborg Arbeiderblad / Politiet)

Barna tilbake i Norge

Sist oppdatert:
De kidnappingssiktede foreldrene vil ikke la seg utlevere Norge, men barna har kommet hjem.

Det opplyser Sarpsborg politistasjon mandag. Barna er 14, 12 og 6 år gamle.

Barna ble bortført med makt fra barnevernets ansatte 13. februar. Foreldrene til barna ble pågrepet sammen med barna i Hellas forrige uke.

Les også: Politiet jakter på 7 personer

Jobber med utlevering
- Arbeidet med utlevering av de siktede foreldrene pågår fortsatt i samarbeid med myndighetene i Hellas, opplyser politiadvokat Morten Lundén ved Sarpsborg politistasjon i en pressemelding.

Dermed må gresk rett avgjøre hva som skal skje med ekteparet. Ekteparet har tidligere sagt at de vil motsette seg utlevering til Norge.

Barna ble bortført fra under dramatiske omstendigheter i Sarpsborg lørdag, da ansatte i barnevernet ble dopet og banket opp.

Var på besøk
Barna var da på et besøk hos foreldrene på Borgenhaugen utenfor Sarpsborg sammen med ansatte i barnevernet. De barnevernsansatte ble først dopet med sovemiddel. Deretter ble de overfalt slått og bundet av maskerte personer.

Flukten endte tidsdag ettermiddag i Hellas. Ekteparet ble tatt i byen Kipos nord i Hellas, på grensen til Tyrkia. De var trolig på vei til Irak da de ble pågrepet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere