Gå til sidens hovedinnhold

Barnas egne valg

Mandag åpnet Den Blå Appelsin, en spennende barnehage hvor barnas medvirkning til egen hverdag skal stå i sentrum.

Nordseter: Her skal ungene selv få velge hvem og hva de vil leke med. Det blir ingen adskilte avdelinger, men mange kroker å utforske og gjemme seg bort i, forteller daglig leder Camilla Skagen Nordbø.

I Den Blå Appelsin møter dessuten barna en mindre organisert hverdag enn i tradisjonelle barnehager. De slipper den vanlige "nå skal vi rydde" eller "nå skal vi starte på noe nytt".

Men vi har likevel en dagsrytme, forsikrer Skagen Nordbø.

Amfi og våtrom

Hun er stolt over å vise frem den nye barnehagen. Her finnes skattekister i gulvene, skyer i taket, sanserom, stillerom, frukt og grønt-profil, kjøkken tilpasset små barn som har lyst til å lage mat, et våtrom hvor de kan utfolde seg på "grunna", eget amfi, og et stort uteområde som skal være åpent hele dagen.

De foreløpig ti ansatte gleder seg over sin nye arbeidsplass, og de "formelig glødet" da de tok i mot 38 forventningsfulle barn og foreldre. Lovordene satt løst hos de pårørende.

Det ser så positivt og innbydende ut. Et flott og spennende bygg. Jeg er glad fire-åringen min har fått plass. Vi var på besøk her før jul, og Filiph har gledet seg til åpningsdagen, forteller mamma Monica Eriksen.

Digitalt

I Den Blå Appelsin er det forøvrig ikke bare barna som møter en spennende hverdag. Her har også den digitale verden gjort sitt inntog. På en stor flatskjerm får foreldrene hver morgen informasjon om det som skal skje. Om ettermiddagen kan de se bilder av hva barna har gjort i løpet av dagen.

Barnehagen er fremdeles i innkjøringsfasen, men de har allerede rukket å invitere de nærmeste naboene på besøk. I løpet av måneden blir det offisiell åpning i det spesielle huset i krysset Lambertseterveien/Nordseter Terrasse.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn