Gå til sidens hovedinnhold

Barnas far stoler på den pedofile overgriperen

- Jeg stoler fortsatt på ham. Han har gjort enormt mye for meg, sier faren til to av de seks barna som ble funnet i sengen da 45-åringen ble pågrepet.

Hans to sønner på 6 og 10 år ligger nå på sykehus etter pågripelsen 26. desember. Den ene gutten var syk før pågripelsen, mens den andre ble syk like etter. Totalt lå det seks barn i sengen til 45-åringen da politiet i Banjul i Gambia slo til 2. juledag.

Les: Pågrepet med seks smågutter på rommet

– Vi tror det kan være sjokket fra pågripelsen som har gjort ham syk, sier faren i huset til Dagbladet.

Fredag reiser mannen til Banjul. Nå skal legene og politiet fortelle hva som har skjedd med barna, og om de har blitt misbrukt av mannen. Politiet i Gambia har tidligere sagt at de har overveldende bevis for at den 45 år gamle nordmannen har forgrepet seg på barna. Blant annet skal de ha funnet bildebevis som han selv har tatt.

Nekter skyld
Tidligere har politiet i Gambia hevdet at nordmannen innrømmet sexovergrep mot barn. Hans norske forsvarer Sigurd Klomsæt sier at det er feil, og at han nekter for alt.

– Jeg har hittil ikke fått vite noe som helst av politiet eller legene. Jeg vet absolutt ingenting om hva som har foregått. Og jeg tror ikke på dette før jeg får se bevis, sier han til VG. Mannen tror heller ikke på at nordmannen er tidligere dømt flere ganger for overgrep på en rekke barn. Blant andre sin egen sønn.

Nordmannen var hovedforsørger
De to, tre siste årene har nordmannen vært familiens hovedforsørger. Når skolen starter opp igjen mandag, skulle nordmannen ha fulgt barna til skolen. Nå frykter mannen at han mister både barna, hovedforsørgeren og vennen.

– Hvis jeg nå får vite at alt dette er sant, har han bedratt meg og min familie. Jeg vil bli veldig skuffet, sier han.

45-åringens forhold til familien i Gambia glir rett inn i modusen til norske pedofile overgripere i utlandet slik Kripos tidligere har beskrevet dem overfor Dagbladet.

Les: Slik er de pedofile overgriperne

I Dagbladet fredag skriver avisen om hvordan de selv ble oppsøkt av barn i Siem Reap i Kambodsja som søkte «sponsorer» blant hvite menn.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto