*Nettavisen* Nyheter.

Barnas feriefavoritter

Lurer du på hvor de minste i familien vil dra på ferie? De beste rådene finner du her.

(SIDE2): Undersøkelser viser at flest velger å legge ferien til områdene rundt Middelhavet og Syden når barna skal være med.

- Det er her det er størst utvalg for barnefamilier, sier informasjonssjef Anette Maltun Koefoed hos Berg-Hansen. Tallenes tale er klare på våre reisevaner, også blant barnefamiliene.

Barnevennlig
- Det vi vet er at barnefamilier ønsker å ha mest mulig tilrettelagt og drar oftest til et av hotellresortene som har barnevennlig fasiliteter. På den måten får foreldrene slappet mest mulig av, samtidig som barna har det bra, forklarer hun.

Maltun Koefoed tror også at flere barnefamilier vil velge cruise i tiden fremover.

- Dette fordi det nå kommer flere muligheter for cruise i Middelhavet og mange av disse er veldig barnevennlige. Jeg tenker da både på aktiviteter og pristilbud for barn.

Sand og strand
For charterbransjen er det strand, vann og varme som gjelder for hele familien.

- Ja, hva er barnas feriefavoritter? For barn fra 0 til 7 år spiller det neste ikke noen rolle hvor de er bare det er basseng, strand og varmt i lufta. Andre barn og mat som passer små ganer er bonusen, mener Lena Petersson hos Star Tour.

Dermed skulle selskapets barnevennlige hotellkonsept, Blue Village og Blue Star, være barnas førstevalg.

- For barn mellom 7 og 17 år gjelder de samme fasilitetene, men de vil jo gjerne ha litt flere aktiviteter utenom hotellet.

Tips til reisemål fra Petersson blir derfor som følgende: Mallorca, Kreta og Kypros.

... og får barn velge på øverste hylle så drømmer nok de fleste om Disney World, mener informasjonssjefen.

De store fornøyelsene
Har hun rett bør Orlando og USA kanskje vurderes under neste familieråd. Walt Disney World, Universal Orlando, SeaWorld og en rekke andre fornøyelsesparker gjør dette til familiedestinasjon nummer 1 i USA.

Les også:

Jesus, for en park!

Vurderer sexturer i dyreparken

Litt nærmere finner vi attraksjoner som Dyreparken i Kristiansand, Mumindalen i Finnland og Legoland i Danmark.

«Deilige» Danmark har flere ganger vært trukket frem som en favoritt blant barn og barnefamilier.

- Vi har i mange år, sammen med Spania, vært det landet som har sterkest positiv profil i nordmenns oppfatning, og tolker dette som et signal om at det fortsatt er «dejlig å være norsk - i Danmark», sa Vidar Mørch, turistsjef i VisitDenmark, da Opinion i fjor gjennomførte en undersøkelse om barnefamilienes utenlandske feriefavoritter.

Dobbelt deilig
Spania var vinneren for de som velger charter, mens Danmark var en nesten like klar vinner blant nærdestinasjonene. Nesten dobbelt så mange barnefamilier foretrakk Danmark i forhold til vår nærmeste nabo, nemlig Sverige.

- Det viktigste for mange er bare å ha tid til å være sammen. I en stadig travlere hverdag har det blitt en luksus, og der tror jeg Danmark har en positiv funksjon, ifølge Mørch.

Men noen mangel på attraksjoner og aktiviteter er det jo ikke i dette landet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.